Set Morning Sickness Shaklee Mengurangkan Rasa Mual Ketika Mengandung

Wanita mengandung sering berasa mual ketika berada di trimester pertama.Ada yang muntah dengan teruk sehinggakan diri sendiri tidak berupaya untuk melakukan sebarang aktiviti sepanjang hari.Bagi mengurangkan rasa mual tersebut apakata,anda menggunakan set morning sickness Shaklee yang di perbuat dari bahan semulajadi.

Morning Sickness juga boleh menyebabkan anda berasa pitam ketika hendak bangun pagi.Untuk itu,anda dinasihatkan agar tidak terus bangun ketika terjaga.Biarkan badan berada dalam keadaan relax dan ambil makanan ringan seperti biskut bagi mengurangkan rasa mual.Morning Sickness adalah bukan penyakit kerana hampir semua wanita mengandung akan mengalami gejala seperti mual,muntah,pening dan kadangkala demam di awal kehamilan.Ini kerana tubuh kita sedang mengalami perubahan hormon.

Mual Ketika Hamil

Anda juga di nasihatkan berjumpa dengan doktor sekiranya mengalami morning sickness yang teruk.Jika dibiarkan berlarutan ia boleh menjejaskan bayi dalam kandungan.

Tips Cara Mengatasi Morning Sickness

  • Makan dengan kuantiti yang banyak boleh menyebabkan anda berasa mual dan muntah.Untuk itu ambil makanan dalam kuantiti yang sedikit dan kerap untuk memberikan tenaga kepada anda.
  • Pengambilan Buan-buahan,produk tenusu dan roti dapat membekalkan karbohidrat dan protein untuk keperluan tubuh.Selain itu anda juga boleh mengambil ESP Shaklee yang kaya dengan protein GMO rendah
  • Makanan yang berlemak,berminyak serta pedas juga dapat menyebabkan anda berada dalam keadaan loya.kurangkan makanan tersebut untuk keselesaan perut.
  • Selalu berehat boleh melegakan rasa mual.Alunan musik yang perlahan dapat menenangkan jiwa anda.Bagi orang islam,mendengar dan membaca Al Quran adalah terapi terbaik untuk diri dan juga kandungan anda.
  • Apabila anda muntah,badan anda akan mengalami dehidrasi menandakan air tidak cukup di dalam badan.Untuk itu anda dinasihatkan minum air secara kerap setiap hari.Air bertindak menyenangkan proses percernaan agar tidak sembelit.Kurangkan juga mengambil minuman berkafein tinggi dan juga berkarbonat.

Set Morning Sickness Shaklee Ketika Hamil

Set-Morning-Sickness-Shaklee

B Complex

Lengkap dengan vitamin B termasuk Asid folik yang diperlukan oleh wanita yang mengandung.Ia membantu dalam mengurangkan loya,mual dan muntah semasa mengandung.

B Complex juga mengurangkan stress bagi memberikan keselesaan ketika mengandung.

B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen vitamin dan antaranya adalah B6 yang sering di ambil oleh wanita yang mengalami morning sickness.

Ostematrix

Sumber kalsium bagi menguatkan tulang dan mengurangkan terjadinya cramp pada kaki.Anda juga dapat tidur secara lena tanpa kerap terjaga di waktu malam.

Ostematrix Shaklee juga membantu dalam sistem pelawasan dan mengelakkan sembelit yang teruk.

Mengurangkan alahan yang menyebabkan rasa loya dan muntah.

Cara Pengambilan Set Morning Sickness Shaklee

Anda boleh makan B Complex selepas sarapan pagi atau makan tengahari sebanyak 1 biji setiap hari.Manakala Ostematrix pula adalah 4 biji sebelum anda tidur.Untuk memberikan lebih tenaga kami mencadangkan anda turut mengambil ESP Shaklee yang kaya dengan protein atau Performance Drink bagi menggantikan air yang hilang di sebabkan dehidrasi selepas muntah.

Untuk lebih lanjut anda boleh menghubungi kami bagi mendapatkan khidmat nasihat dan cara membeli set morning sickness dari kami.

Norhayati
 

Puan Norhayati adalah seorang pengedar Shaklee dengan SID 876164.Beliau sedia memberi khidmat nasihat bagi mereka yang ingin menjaga kesihatan melalui pengambilan suplemen dari sumber semulajadi.Ketahui juga bagaimana Shaklee dapat juga di gunakan dalam menjana pendapatan sampingan dengan menghubungi beliau di talian 0182338384.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: