2

Set Penjagaan Kesihatan Wanita Dengan Produk Shaklee

Tangan yang menghayun buaian mampu untuk menggoncang dunia.Itulah gambaran betapa pentingnya peranan wanita dalam sesebuah institusi kekeluargaan.Ada yang menjadi suri rumah sepenuh masa dan ramai juga yang mempunyai kerjaya sendiri.

Meskipun begitu mereka tetap menjalankan tanggungjawab seorang isteri kepada suami dan ibu kepada anak mereka.Bayangkan seawal pukul 5-6 pagi,seorang isteri sudah bangun untuk menyiapkan keperluan anak mereka untuk ke sekolah.Pada waktu malam pula,ada yang menemani anak untuk menyiapkan kerja sekolah,menggosok baju,melipat pakaian dan mengemas rumah.

Inilah tanggungjawab seorang isteri dalam menjaga kebahagiaan rumahtangga.

Justeru itu mereka perlu memastikan diri sentiasa sihat dan aktif.Ini kerana,Orang perempuan akan mengalami beberapa fasa sepanjang kehidupan mereka.Antara fasa tersebut adalah seperti

 1. Akil baligh
 2. Pra-kehamilan
 3. Kehamilan
 4. Pra-menopause
 5. Menopause
 6. Selepas Menopause

Set-Kesihatan-Wanita-Shaklee

Produk Shaklee Untuk Menjaga Kesihatan Wanita

GLA Complex

Kaum wanita cukup sinonim dengan EPO (Evening Primrose Oil).EPO ini membantu dalam mengekalkan kesihatan dalaman mereka.Begitu juga GLA Complex,diekstrak dari Borage seed oil yang mempunyai 2 kali ganda Gamman Linolenic Acid berbanding Minyak EPO biasa.Kelebihan GLA Complex adalah seperti.

 • Membantu menstabilkan hormon
 • Melegakan kesakitan semasa haid atau PMS
 • Menjadikan kulit bertambah cantik dan sihat.

Omega Guard

Omega guard adalah minyak ikan yang kaya dengan omega 3.Kebaikan pengambilan Omega Guard ini seperti

 • Membantu memecahkan lemak di dalam badan.
 • Kaya dengan DHA yang bagus untuk perkembangan otak bayi.Nutrisi ini akan diterima oleh bayi melalui air susu dari ibu yang mengambil omega guard setiap hari.
 • Menguatkan ingatan dan mengurangkan risiko dari penyakit Alzheimer.
 • Mengurangkan kesakitan ketika pra menapause.

Ostematrix

Wanita banyak bekerja di dalam bidang yang memerlukan mereka berdiri terlalu lama.Antaranya seperti jururawat,cashier,operator pengeluaran kilang,arkitek di tapak pembinaan mahupun mereka yang memandu ke tempat kerja.Justeru itu mereka memerlukan kalsium yang diperlukan oleh tulang supaya kuat dan sihat.Fungsi kalsium adalah seperti.

 • Menguatkan tulang dan mengurangkan simptom osteoporosis.
 • Mengurangkan kesakitan dan kekejangan kaki terutama wanita hamil.
 • Melancarkan sistem pembuangan.

Selain itu,terdapat juga beberapa set yang khusus untuk pilihan para wanita.Antaranya

Set Kesuburan,Set Kehamilan,Set Penyusuan dan Set Kurus yang boleh anda pilih.Anda boleh menghubungi kami untuk mendapatkan maklumat lanjut berkaitan set ini.Semoga kesihatan anda bertambah baik dan ceria selalu.

Norhayati
 

Puan Norhayati adalah seorang pengedar Shaklee dengan SID 876164.Beliau sedia memberi khidmat nasihat bagi mereka yang ingin menjaga kesihatan melalui pengambilan suplemen dari sumber semulajadi.Ketahui juga bagaimana Shaklee dapat juga di gunakan dalam menjana pendapatan sampingan dengan menghubungi beliau di talian 0182338384.